Hogedruk nevelkoeling op de EuroTier vakbeurs in Hannover

Tom Schoenmakers

Tom Schoenmakers

Werkvoorbereider

Nevelkoeling-afb2

Een optimaal klimaat in uw stal!

Komende week vindt de EuroTier vakbeurs plaats in Hannover. EuroTier is de toonaangevende internationale vakbeurs voor professionele veehouderij en vee-management. Op de EuroTier komen bedrijven uit de wereldwijde dierlijke productie-industrie samen om nieuwe innovaties tentoon te stellen. De beurs biedt oplossingen aan voor huidige en toekomstige uitdagingen in de vee-industrie.

Peeters Technical Solutions staat vanaf 15 tot en met 18 november op de vakbeurs in Hannover in hal 20 – stand A63. Hier zullen wij zowel de deelnemende bedrijven als de bezoekers de gehele week meenemen in de wereld van hogedruk nevelkoeling. Om een goed beeld te kunnen schetsen voor de bedrijven en de bezoekers hebben we in samenwerking met Oscar en Emmy een product video laten maken.

 

Maar wat is hogedruk nevelkoeling nu precies? En wat zijn de voordelen voor mens én dier?

Hogedruk nevelkoeling: wat is dat?

Middels hogedruk nevelkoeling regelt u het klimaat in uw stal op een duurzame manier. Voorafgaand aan de installatie zorgen we voor een zorgvuldige calculatie om zo te onderzoeken hoeveel nozzles (straalbuizen) er geplaatst moeten worden zodat de stal zo efficiënt mogelijk gekoeld kan worden. Het is natuurlijk zaak dat uw vee voldoende gekoeld wordt, maar er moet ook uitgekeken worden voor teveel verkoeling. De calculatie-fase is daarom enorm belangrijk. Na de calculatie wordt ons systeem vakkundig geïnstalleerd door onze eigen monteurs. We maken hiervoor gebruik van een RVS leidingsysteem wat een robuuste en stevige uitstraling heeft. Daarnaast zijn de leidingen dankzij hun RVS uitstraling niet gevoelig voor slijtage en/of ongedierte. Na installatie runnen we een aantal tests in warmere periodes om te kijken of het systeem (waar nodig) nog bijgesteld of geoptimaliseerd kan worden. Op deze manier waarborgen we het hoogste rendement voor uw stal.

De voordelen voor mens én dier

Maar waarom heeft u baat bij installatie van een hogedruk nevelkoeling systeem? Dierenwelzijn is de prioriteit van iedere boer, daarom is het belangrijk dat het klimaat in uw stal te allen tijde optimaal is voor uw vee. Met de steeds warmere zomers wordt het koelen van stallen met het jaar belangrijker. Een te warme stal is niet alleen slecht voor de gezondheid van uw vee, maar ook voor de productie van uw vee. Denk bijvoorbeeld aan de melkafname van uw vee die lineair afneemt naarmate de temperatuur in uw stal stijgt. Naast het welzijn voor de dieren biedt het ook geruststelling voor u als boer. De verneveling van uw stal wordt namelijk geautomatiseerd op de stalcomputer. Hierdoor hoeft u zich niet meer druk te maken om het verkoelen van uw stal, dit gebeurt namelijk automatisch op vaste tijden.

Hoe kunnen we u voorzien?

Wilt u uw vee ook voorzien van een optimaal klimaat tijdens de warmere maanden? Neem dan vrijblijvend contact op met ons voor de mogelijkheden. We vertellen u graag meer over onze oplossingen en toepassingen. Mocht u in de buurt zijn kom dan zeker een kijkje nemen op de EuroTier in Hannover in hal 20 – stand A63. We zien jullie graag op de beurs!

Stel ons jouw vraag

Deel dit project

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

Kom jij ons team versterken?

Upload je CV: