Ontijzeringsinstallaties

Verwijder ijzer (Fe), kalk (CA, MG) en andere zware metalen zoals mangaan (Mn) uit uw grondwater met de ontijzeringsinstallaties van Peeters Technical Solutions. De installaties zijn geschikt voor tuinberegening maar ook voor industriële en agrarische toepassingen. Gezuiverd grondwater is gezonder en veiliger voor uw vee . Daarnaast zorgt het ervoor dat uw tuin, gewassen en terrassen langer schoon blijven. 

ontijzeringsinstallatie 2400vs

Grondwaterzuiveringen en ontijzeringsinstallaties

Grondwater bevat vaak hoge concentraties ijzer (Fe). Dit kan ervoor zorgen dat water een sterke roestbruine kleur achterlaat bij het sproeien en zorgt voor een onaangename geur en smaak van uw water. Daarnaast bevat grondwater ook een hoog gehalte kalk en mangaan. Dankzij onze ontijzeringsinstallaties zult u nooit meer last hebben van kalk of andere zware metalen in uw water. Op basis van uw waterverbruik en een analyse van het grondwater berekenen wij de geschikte ontijzeringsinstallatie voor uw situatie. Dankzij ons uitgebreide aanbod aan ontijzeringsinstallaties hebben we altijd een passende oplossing. Onze ontijzeringsinstallaties hebben dankzij de unieke besturingsklep een hoge doorstroomcapaciteit en zijn daarmee zeer geschikt voor situaties waar grote debieten vereist zijn.

De voordelen van een ontijzeringsinstallatie

Optimaal water

Verwijder ijzer, kalk en mangaan uit uw bronwater

Gezonder en veiliger

Verzorg gezonder en veiliger drinkwater voor uw vee

Geen roestuitslag

Roestuitslag op uw gewassen en terrassen als resultaat van tuinberegening is verleden tijd

Geen vreemde geur of smaak

Geen onaangemane geur en smaak meer van uw bronwater

Wilt u meer weten?

Onze ontijzeringen

Onze ontijzeringsinstallaties zijn ontwikkeld voor toepassingen waar hoge debieten vereist zijn. De installaties werken op basis van ionenwisseling waarbij ijzer, mangaan en kalk wordt verwijderd bij passage door de harscilinder. Bij verzadiging van de harscilinder wordt deze automatisch geregenereerd met natrium zouten (pekelwater).

Onze oplossingen zijn beschikbaar in diverse groottes en configuraties. Uniek aan onze waterzuiveringsinstallaties is beide uitvoeringen elk ieder maar één type besturingsklep gebruiken waardoor ze simplex, duplex parallel of zelfs triplex parallel geplaatst kunnen worden.

ontijzeringsinstallatie 2400vs

HQ 2400VS Ontijzering

ontijzeringsinstallatie hq cl

HQ CL Ontijzering

werking ontijzeringsinstallaties

Hoe werken onze ontijzeringsinstallaties?

Onze ontijzeringsinstallaties werken middels ionenwisseling. In de installatie bevindt zich een harscilinder, deze bolletjes kunsthars zijn verzadigd met natriumionen. Wanneer grondwater langs het hars stroomt worden de magnesium-, calcium-, ijzer- en mangaanionen verwisseld met natriumionen. Natriumionen zijn niet schadelijk voor mensen en dieren. De ijzer, kalk en mangaan worden dus uit het water getrokken, wat resulteert in schoner water.

Na een tijdje is de harscilinder verzadigd. Wanneer dit het geval is, is het tijd voor het automatische regeneratieproces. De eerste stap in het regeneratieproces is het creëren van pekelwater. De ontijzeringsinstallatie is voorzien van een zoutreservoir. Er wordt water in het zoutreservoir gezet om zo pekelwater te creëren. Wanneer er voldoende pekelwater in de installatie staat wordt het pekelwater door de harscilinder gespoeld. Het pekelwater wordt via de afvoer weggespoeld. Om dit te verzekeren spoelt de installatie nog één keer na met schoon water om zo de laatste zoutresten te verwijderen. Na regeneratie is de ontharder weer klaar om grondwater te behandelen.

Twijfelt u nog steeds welke ontijzeringsinstallatie geschikt is voor u?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. We helpen u graag in uw keuze.

Veelgestelde vragen

De ontijzeringsinstallaties van Peeters Technical Solutions zijn gemaakt van hoogwaardige en duurzame producten. Daarnaast blijft de de hars in de filtermassa ook uiterst werkzaam op de lange termijn.

Voor installatie van de ontijzeringsinstallaties maken we gebruik van een aantal vaste partners met kennis van hun vakgebied. Mocht u de installatie zelf willen installeren is dit ook mogelijk. De gehele installatie kan als een “doe-het-zelf-pakket” geleverd worden en is vrij eenvoudig te installeren.

Dit is afhankelijk van twee factoren: uw waterverbruik en de kwaliteit van uw water. Voor het waterverbruik hebben wij uw input nodig, voor de kwaliteit van het water doen we een kosteloze bronwater analyse op locatie om vast te stellen wat de ijzer- en kalkgehaltes zijn.

Een ionenwisselaar is erg efficiënt in het verwijderen van ijzer, kalk en mangaan uit uw grondwater. Daarnaast regenereert de ontijzeringsinstallatie automatisch waardoor u er niet veel aandacht aan hoeft te spenderen. Het enigste wat u moet doen is eens in de zoveel tijd zout in het reservoir doen. Daarnaast zijn onze besturingskleppen ontworpen om drukverlies te minimaliseren.

Aangezien grondwater veel andere stoffen bevat zitten er een aantal kwaliteitseisen en normen verbonden aan drinkwater voor dieren. Deze grenswaarden zijn opgesteld door GD Diergezondheid. Klik hier voor de grenswaarden.

Onze voornaamste partners zijn J&A Watertechniek en Tuinwater. U kunt bij beide partijen een offerte opvragen om de ontijzeringsinstallaties van Peeters Technical Solutions in gebruik te nemen. 

Kom jij ons team versterken?

Upload je CV: