Optimale klimaatbeheersing op festivalterreinen

Bart Dijstelbloem

Bart Dijstelbloem

Projectleider

Slimme ventilatorbesturing zorgt voor een perfect festivalklimaat!

Festivaltenten bieden een unieke omgeving waar duizenden mensen samenkomen om te genieten van muziek en gezelligheid. Door de toename van de menigte en de beweging die de muziek met zich meebrengt, kan de temperatuur al snel onaangenaam worden.

Ons doel was duidelijk

Een oplossing bieden voor de warmtepieken door middel van geavanceerde ventilatorbesturingen. Deze moesten niet alleen in staat zijn om de luchtstroom te regelen, maar ook om dit op een discrete en efficiënte manier te doen, rekening houdend met het comfort van de festivalgangers en zonder de muziekervaring te verstoren.

Diverse ventilatoren op festivalterreinen

Het resultaat was een reeks van 10 bedieningskasten die speciaal ontworpen zijn om aan de unieke eisen van festivalomgevingen te voldoen. Deze bedieningskasten zijn stekkerbaar en uitgerust met frequentieregelaars, waardoor ze in staat zijn om de ventilatoren soepel en nauwkeurig aan te sturen. Tijdens het concert moeten de ventilatoren namelijk op een laag toerental draaien om de muziek niet te verstoren, maar bij warmtepieken of in pauzes moeten ze juist op volle kracht frisse lucht kunnen circuleren.

Praktische benadering van de bediening

Voor de bediening is een praktische oplossing bedacht. Een bedieningskast bij het front-of-house, gebaseerd op een 0-10V-systeem. Dit komt omdat in een grote tent met 20.000 bezoekers de beschikbare bandbreedte beperkt is. Momenteel zijn er al 10 van deze kasten gebouwd, en de vloot wordt binnenkort uitgebreid met nog eens 8 kasten, 6 lokale bedieningen en de benodigde koppelkabels.

Kom jij ons team versterken?

Upload je CV: