Waterontharders

Bespaar kosten, zorg voor een zijdezachte huid en verleng de levensduur van uw apparaten met de waterontharders van Peeters Technical Solutions. Verwijder kalk (CA, MG) en andere zware metalen zoals ijzer (Fe) en mangaan (Mn) uit uw water en zorg voor optimaal water!

waterontharders

Waterontharders - hard voor water, zacht voor u

resultaat waterontharders

Hard water is een grote irritatiebron voor velen. Kalk zet zich af op uw sanitair, witgoed of Quooker, met een kortere levensduur van uw apparaten als gevolg. Ook zorgt hard water voor energieverlies en aantasting van verwarmingselementen. Onze compacte ontharders hebben een uitstekende functionaliteit en zijn door hun formaat perfect geschikt voor huishoudens. Welke waterontharder u nodig heeft is afhankelijk van het jaarlijks waterverbruik en de plaatselijke waterhardheid. Dankzij ons divers aanbod van combi-systemen en losse systemen hebben we altijd een oplossing voor iedere gelegenheid. Iedere situatie is uniek en juist daarom is advies belangrijk om de juiste keuze te maken en kwaliteit te waarborgen. Bij Peeters Technical Solutions analyseren we iedere situatie apart om u te voorzien van een totaaloplossing.

De voordelen van een waterontharder

Optimaal water

Minder wasmiddelen nodig en kleding blijft langer mooi

Energiebesparend

Energiebesparend op elektrische boilers en verwarmingselementen

Streeploos schoon

Sanitair en witgoed wordt streeploos schoon zonder grijze sluier

Zachtere huid

Een merkbaar zachtere huid, zachter haar en minder zeepgebruik

Wilt u meer weten?

Onze water ontharders

Zowel de HQ-Sentica Home als de
HQ-Sentica Sepa zorgen voor perfecte ontharding van uw water. De besturingsklep zorgt voor een laag drukverlies, u zult hier dus geen problemen mee ondervinden. De gebruikte materialen zijn erg duurzaam en garanderen daarmee een lange levensduur. Ook de massa in de harsfilter blijft op de lange termijn uiterst werkzaam.

De HQ-Sentica home combineert de harscilinder en het zoutreservoir in één totaaloplossing. Dit zorgt voor gebruiksgemak en eenvoudige installatie. Bij de HQ-Sentica Sepa zijn de harscilinder en het zoutreservoir gescheiden. Hierdoor is deze uitvoering zeer geschikt voor installatie in krappe ruimtes zoals de meterkast, meterput of kruipruimte.

waterontharders

HQ-Sentica Home

waterontharders

HQ-Sentica Sepa

werking waterontharders

Hoe werken onze waterontharders?

Onze ontharders werken middels ionenwisseling. Kalk bestaat uit magnesium en calcium. In de ontharder bevindt zich een harscilinder, deze bolletjes kunsthars zijn verzadigd met natriumionen. Wanneer water met kalk langs het hars stroomt worden de magnesium- en calciumionen verwisseld met natriumionen. Natriumionen zijn niet schadelijk voor mensen en dieren. De kalk wordt dus uit het water getrokken, wat resulteert in zacht water.

Na een tijdje is de harscilinder verzadigd met magnesium- en calciumionen. Wanneer dit het geval is, is het tijd voor het automatische regeneratieproces. De eerste stap in het regeneratieproces is het creëren van pekelwater. De ontharder is voorzien van een zoutreservoir. Er wordt water in het zoutreservoir gezet om zo pekelwater te creëren. Wanneer er voldoende pekelwater in de ontharder staat wordt het pekelwater door de harscilinder gespoeld. Het pekelwater wordt via de afvoer weggespoeld en geeft dus geen zoute smaak aan het water dat door uw woning stroomt. Om dit te verzekeren spoelt de ontharder nog één keer na met schoon water om zo de laatste zoutresten te verwijderen. Na regeneratie is de ontharder weer klaar om hard water te behandelen.

Vraagt u zich nog steeds af welke waterontharder bij u past?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. We helpen u graag in uw keuze.

Veelgestelde vragen

Naast de vele voordelen zoals een zachtere huid, energiebesparing en gemakkelijker schoonmaken bespaart u ook nog eens geld met gebruik van een waterontharder. Studies van het  Aqua Belgica (de Belgische Federatie voor Waterbehandeling) en het Amerikaanse Batelle Memorial Institute concludeerden dat een gezin van vier personen tot 650 euro per jaar kan besparen door een waterontharder te installeren. 

Wanneer water wordt ontkalkt worden er ook andere zware metalen uit het water gefilterd. Hierdoor krijgt het water een hogere zuurgraad. Zuur water is corrosief en kan dus koperen leidingwerk aantasten. Om dit te voorkomen wordt er standaard een resthardheid ingeregeld bij ingebruikname van onze waterontharders. Op deze manier behoudt het water een klein gehalte (verwaarloosbaar) kalk, maar tast het water het leidingwerk niet aan.

Wanneer u een waterontharder tussen de waterleiding plaatst kunt u rekening houden met een drukverlies van ongeveer één bar. Water komt met vijf bar druk binnen, met vier bar druk kan water nog steeds tot 40 meter de hoogte in.

Wanneer u een waterontharder tussen de waterleiding plaatst kunt u rekening houden met een drukverlies van ongeveer één bar. Water komt met vijf bar druk binnen, met vier bar druk kan water nog steeds tot 40 meter de hoogte in.

Nee, tijdens het regenereren wordt er pekelwater gecreëerd in het zoutreservoir. Dit pekelwater komt niet in contact met uw drinkwater. Uw zachte water zal dus ook geen zoute smaak hebben.

Onze systemen gebruiken per spoeling circa 10% aan zout ten opzichte van de inhoud van de harscilinder. Bij een systeem met een harsinhoud van 11 liter betekent dit dus 1,1 kilogram zout per spoeling. Hoe vaak het reservoir bijgevuld moet worden is afhankelijk van de grootte van de harscilinder en het waterverbruik, maar we raden aan zo nu en dan de inhoud te checken om te kijken of deze bijgevuld moet worden.

Onze ontharders worden optioneel geleverd met bypass. Met behulp van deze bypass kan heel eenvoudig de waterstroom aangepast worden. Draai de knoppen van de bypass simpelweg een kwartslag om en het water stroomt niet meer door de ontharder heen.

Nee, dit valt reuze mee. De ontharder wordt direct achter de watermeter tussen de waterleiding geplaatst middels twee flexibele aansluitingen (deze worden meegeleverd). Het enige wat u hiernaast nog nodig heeft is een afvoerleiding en een stopcontact. Via de afvoerleiding wordt het zoutwater na het regenereren afgevoerd. Beide systemen werken met een simpel ‘plug-and-play’ systeem: na installatie kan de ontharder heel eenvoudig in het stopcontact worden gestoken waarna hij klaar is voor gebruik.

Het onthardingszout moet Foodgrade zijn en moet anti-klontermiddel bevatten. Een aantal potentiële verkopers hiervoor zijn Zoutvoordeel en Zoutman

Ja, over het algemeen is een waterontharder milieuvriendelijk. Één van de voordelen van een waterontharder is dat je minder zeep en wasmiddel nodig hebt en op minder hete temperaturen kunt gaan wassen. Daarnaast gaan huishoudelijke apparaten langer mee en zullen verwarmingselementen in bijvoorbeeld uw boiler of wasmachine ook minder snel verkalken. Omdat de apparaten en onderdelen langer mee gaan komen ze minder snel in afvalstromen terecht.

Ook profiteren van zacht water bij je thuis?

Bespaar tot 650 euro per jaar met een waterontharder!

Vul uw email in en ontvang vrijblijvend advies over de mogelijkheden of een offerte!

Kom jij ons team versterken?

Upload je CV: