Optimale klimaatbeheersing voor meelwormen

Picture of Tom Schoenmakers

Tom Schoenmakers

Bedrijfsleider

Meelwormenboerderij met hogedruk nevelkoeling!

Meelwormenboerderijen worden geconfronteerd als het gaat om het handhaven van een optimaal klimaat voor de ontwikkeling van meelwormen. Variaties in luchtvochtigheid kunnen de groei en gezondheid van de meelwormen ernstig beïnvloeden, wat leidt tot inefficiënte productie en mogelijk verlies van opbrengst. Om deze problemen aan te pakken, hebben we een hogedruk nevelkoeling geïmplementeerd bij de meelwormenboerderij van de Familie Mertens.

Optimale klimaatbeheersing voor meelwormen

Op de meelwormenboerderij zijn er vier ruimtes, elk ontworpen voor een specifieke fase in de levenscyclus van de meelwormen:

  1. Eieren en jonge larven
  2. Groeiende larven
  3. Poppen
  4. Volgroeide meelwormen

In elke ruimte is een leidingsysteem met sensoren geplaatst. Deze sensoren monitoren constant de luchtvochtigheid (RV) in de ruimte. Zodra het vochtigheidsniveau onder de 70% RV daalt, wordt onze hogedruk nevelkoeling automatisch geactiveerd. Hierdoor wordt de lucht bevochtigd en blijft het klimaat optimaal voor de ontwikkeling van de meelwormen.

Geavanceerde aansturing

Toepassing van de technologie

Meelwormen hebben specifieke klimatologische vereisten voor elke fase van hun levenscyclus. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging en verminderde groei, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het handmatig controleren en aanpassen van de luchtvochtigheid in vier verschillende ruimtes is niet alleen tijdrovend, maar ook inefficiënt. Daarom is er behoefte aan een betrouwbaar, automatisch systeem dat ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid altijd op het optimale niveau blijft.

Onze technologie zorgt ervoor dat de meelwormen zich in het best mogelijke klimaat kunnen ontwikkelen. Dit resulteert in een efficiënte en duurzame productie van meelwormen die gebruikt kunnen worden voor zowel menselijke consumptie als diervoeding.

Kom jij ons team versterken?

Upload je CV: